י"ח בתמוז תשע"ט / יום ראשון 21 יולי 2019 | פרשת השבוע: מטות
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםעוגת לימון משמש ויוגורט
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת לימון משמש ויוגורט    

עוגת לימון משמש ויוגורט



עוגת לימון משמש ויוגורט: קרן אגם עם מתכון לעוגה טעימה, אחד השילובים המעניינים שעולם האפייה מציע לנו, במיוחד כשהפרי בהא הידיעה של הקיץ מככב בה. קינוח מושלם!

 



הקיץ כבר כאן וזה בדיוק הזמן להכין את אחת העוגות האהובות עלי – עוגת לימון משמש ויוגורט, אחד השילובים המוצלחים שעולם האפייה מציע לנו. אז תיהנו לכם ממתכון של עוגה טעימה ומדהימה במיוחד עם הפרי שהכי מאפיין את הקיץ – המשמש.

 

 

מצרכים:

 

תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

 

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן

גביע יוגורט

100 גרם חמאה רכה

1/3 כוס (80 מ״ל) שמן קנולה

גרידת לימון מלימון בינוני שלם

1.5 כוסות (210 גרם)  קמח תופח (או קמח רגיל ו 2 כפיות אבקת אפייה)

כפית תמצית/מחית וניל

 

למשמשים:

 

4-5 משמשים מגולענים חצויים לקוביות קטנות

6 משמשים חצויים

2 כפות סוכר חום

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

 

2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.

 

3. מוסיפים חמאה רכה, שמן ויוגורט וממשיכים להקציף.

 

4. מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון.

 

5. מורידים את המיקסר למהירות איטית ומוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה, מערבבים מעט, מוסיפים את קוביות המשמשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה.

 

6. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים בעזרת פלאה או גב כף.

 

7. מניחים את חצאי המשמשים על תערובת העוגה, מפזרים סוכר חום ואופים כ-40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים